Porttila TV

Leijonat jyrää ja "Jeti" rules

Perjantai 16.2.2018 klo 21:26 - Jari Porttila


Suomen jääkiekkomaajoukkue otti luulot pois myös Norjalta, kun oli ensin kaatanut Saksan. Kahden ottelun perusteella voi sanoa ainakin sen, että ryhmä pelaa nyt itseensä luottaen, vahvuuksia hyödyntäen. Eihän Suomella nytkään ole kasassa kisojen taitavin joukkue, mutta varmasti ainakin yksi parhaiten yhteen pelaavista ryhmistä.

Leijonissa saattaa olla kuitenkin kisojen paras maalintekijä. Eeli Tolvanen on tykittänyt kahdessa ottelussa jo kolme maalia. Jatkossa Eeli on merkitty mies, jolta varmasti viedään tilaa ja aikaa pois, mutta se tuskin saa hänen maalihanoja tukkoon.

Somessa Eeliä on jo verrattu Sebastian Ahoon ja jopa Teemu Selänteeseen. Ei lainkaan huonoja vertauksia.

Toisaalta some on paikka, jossa on myös heitetty kuraa monenkin niskaan. Jethro "Jeti" Rostedt on saanut osakseen paheksuntaa, kun meni ja haastatteli samalla lennolla kisakaupunkiin olleita leijonia.  Täytyy myöntää, että aluksi epäilin itsekin "Jetin" roolia TV5:en julkaistua hänen pestinsä, mutta enää en epäile.

Jethro on omissa jutuissaan ollut oma itsensä, ei ole edes yrittänyt leikkiä urheilutoimittajaa, vaan on jutustellut positiivisessa hengessä Leijonien kanssa. Kun katsoo päivittäin 8-10 tuntia urheilulähetyksiä, ovat "Jetin" jutustelut juuri sitä vähän rennompaa juttumateriaalia, jota iltoihin tarvitaan.

Samaa voi sanoa myös YLE:n Korea tunnissa-lähetyksestä. Sekin on pystynyt avaamaan kisoja aivan uudella tasolla, niin kuin iltaohjelman pitääkin.

Suomalaisen naiskiekon tila mitataan kunnolla lauantaina, kun vastaan puolivälierissä tulee Ruotsi. Suomi on paperilla kaikilla osa-alueilla parempi, mutta kuten muistamme, Ruotsi on ennenkin yllättänyt. Mutta ei yllätä nyt, viimeisenä lukkona Noora Räty pitää siitä huolen.

Naisten viestistä odotan paljon. Kasassa on nyt kokenut joukkue, Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen hiihtävät viimeisen kerran viestiä olympialaduilla. He antavat ladulle varmasti kaikkensa ja petaavat kunnon asetelmat, ensin "Aikku" Kerttu Niskaselle ja sitten "Ritu" Krista Pärmäkoskelle.

Ja siitä voidaan vaikka lyödä vetoa, että Krista ankkuroi Suomen mitaleille.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini