Porttila TV

Sivulle ei vilkuilla

Keskiviikko 14.2.2018 klo 18:34 - Jari Porttila


Kun nuoret miehet nappaavat uransa ensimmäisissä olympialaisissa sijat 6 ja 8, uskoisi kummankin hymyilevän kilpaa auringon loisteen kanssa.

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola olivat kuitenkin kisan jälkeen kuin myrskyn merkit. Kumpikin sätti itseöön ja suoritustaan, loistavat pistesijat eivät heille kelvanneet. Vain mitali olisi tyydyttänyt.

Asenne on oikea, se on asenne joka vie huipulle. Enää yhdistetyn miehet eivät vilkuile sivuille, vaan he luottavat itseensä ja tekemiseensä. Suuri kiitos tästä kuuluu yhdistetyn valmentaja Petter Kukkoselle. Hän on koulinut lahjakkaista nuorista jo kansainvälisen huipputason urheilijoita.

Nyt on vain otettava se viimeinen askel ja yleensä se on se suurin. Nyt täytyy onnistua sekä mäessä että ladulla ja kun nämä onnistumiset osuvat samaan päivään, on taivas auki suomalaisurheilijoille.

Herola on juuri nyt niin kovassa hiihtokunnossa, että jos hän saa suurmäen kisassa alle kunnon hypyn, voi se mitali tulla jo Koreasta. Normaalimäen hiihto-osuudella Herola oli koko joukon toiseksi nopein. Se kertoo kaiken.

Yhdistetyn miehillä on myös loistavat mahdollisuudet ottaa joukkuekisassa mitali. Vanha herra, kuudensissa olympialaisissaan oleva Hannu Manninen on jo hurjassa hiihtokunnossa. Hän oli normaalimatkalla kuudenneksi paras hiihtäjä. Sitten vaan karsitaan siitä neljännestä paikasta Leevi Mutrun ja Arttu Mäkiahon välillä.

Korean miesten kiekkoturnaus iskettiin käyntiin kahdella jättiyllätyksellä. Slovakia yllätti venäläiset luvuin 3-2 ja Slovenia USA:n samoin luvuin, tuo voitto tuli jatkoajalla. Leijonat aloittaa pelinsä varhain torstaina Saksaa vastaan. Juuri turnauksen alussa yllätysten mahdollisuus on suurin, joten en uskalla ennakoida Leijonille kovin helppoa aamupuhdetta.

Meille television katsojille kisat ovat haasteelliset. Kanavanvalitsijaa ja älylaitteita tarvitaan jatkuvasti, kun mistään ei tule yhtenäistä tarjontaa. Yle on hoitanut hiihtolajien ja muidenkin lumilajien tarjonnan vanhaan, totuttuun ja hyväksi todettuun tapaan. Siitä täydet pisteet.

Nyt kun jääkiekko alkoi, alkoivat myös kanavapujottelijan vaikeudet. Eurosport playerin hankkijoille tilanne on helppo, sieltä vaan heijastamaan kuvaa tv-ruudulle, niin kaiken näkee suorana isolta tv-ruudulta. Suomen pelit näkyvät suorina myös TV5:llä, mutta vain Leijonien. Siellä on kunnon kisastudiot ja live-haastattelut, ainakin ohjelmatietojen mukaan.

 Avauspäivän otteluissa niitä ei Eurosportin puolella ollut ja se oli enemmän kuin pieni pettymys. Nyt jätettiin katsoja heitteille, vaikka paikanpäällä on kovan luokan ammattilaisia, siis myös siellä kommentaattoriosastolla.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini