Porttila TV

Mihin katosi naisten hiihtovauhti ?

Tiistai 13.2.2018 klo 16:27 - Jari Porttila


Korean olympialaisissa on nyt takana kaksi hiihtomatkaa ja on ainakin pienen välitilinpäätöksen aika. Otetaan ensin käsittelyyn naiset.

Krista Pärmäkoski on sairasteluistaan huolimatta maailman terävimmällä huipulla ja taistelee matkalla kuin matkalla olympiamitalista. Sprintin erävaihe meni tosin hiukan heikommin kuin aika-ajo lupaili, mutta jos rehellisiä ollaan, niin ei sprintti kuulunutkaan Kristan mitalimatkoihin.

Krista on tärkeä hiihtäjä, kun ajatellaan niitä kahta viestimitalia, joita naiset hakevat kisoista. Muiden osalta tilanne on luvalla sanoen heikko, kuvaavaa lienee se, että Johanna Matintalo on nousemassa joukkueen ykköstykiksi Pärmäkosken jälkeen.

On ihan pakko kysyä, mihin on kadonnut Kerttu Niskasen vauhti? Kun sitä ei löytynyt tarpeeksi Lahden MM-kisoissa, vaihtoi Kerttu valmentajaa. Pekka Vähäsöyrinki on tehnyt vasta vuoden töitä Kertun kanssa, mutta eipä tähän mennessä nähty vauhti ainakaan kerro eteenpäin menosta.

Valmentajaa Lahden jälkeen vaihtanut Anne Kyllönen ei päässyt edes kisoihin ja ennen niin varma Laura Mononen on myös taantunut. Aino-Kaisa Saarisen viimeiset olympialaiset saattavat jäädä ilman huipennusta, sillä tällä hetkellä naisten ryhmä ei taistele edes pronssista, kummassakaan viestissä. Ja se tekisi kahden mitalin loven ainakin omaan ennusteeseeni.

Miesten puolella tilanne on vähintään yhtä hämmentävä. Kukaan suomalaishiihtäjä ei ole varmassa mitalikunnossa ja kun vertailua tehdään muiden maiden viestiryhmiin, niin aika kylmäävää on kyyti.

Ristomatti Hakolalla on toki kaikki edellytykset nousta sprintin huipulle, mutta se vaatii vielä astetta, kahta kovempaa harjoittelua. Maitohappokynnystä pitää nostaa ja palautumista nopeuttaa vielä reilusti, jotta Rise jaksaisi taistella palkintopallisijoituksista finaalissa.

Korean kisoja ajatellen täytyy vain toivoa, että Matti Heikkinen ja Iivo Niskanen onnistuvat uhkapelissään ja huippuvire putkahtaa esille kauden pääkisassa. Kovin varma lähtökohta se ei ole. Miesten mitali on kiven takana.

Hiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä jättää tehtävänsä tämän kauden jälkeen. Seuraaja pitäisi julkistaa heti olympialaisten jälkeen. Juuri tällä kattauksella näyttää siltä, että seuraaja joutuu rakentamaan tulevaa menestystä Kristan, Iivon ja Risen varaan.

Naisten jääkiekkojoukkue pelasi ihan hyvin USA:ta ja Kanadaa vastaan, mutta aika kaukana on vielä se hetki, että pelissä taisteltaisiin voitosta. Mahdollista se on, mutta ei taaskaan kovin todennäköistä. Pronssimitali on sen sijaan täysin realistinen.

Miesten joukkue aloittaa pelinsä torstai-aamuna . Harjoitusottelu Tshekkiä vastaan sujui hyvin, mutta ei ladata vielä tässä vaiheessa kultatoiveita Leijonien niskaan, annetaan heidän nyt aloittaa ensin turnaus.

Yhdistetty avaa kisat keskiviikkona. Mäkiharjoitukset ovat sujuneet Hirvoselta ja Herolalta sen verran hyvin, että siellä voi muhia todellinen yllätyspaukku.

 


Kommentit

13.2.2018 18:54  Lallukka on Syytön!

Mukava huomata, että pikku hiljaa alat päätymään mitaliennusteissas samaan ku itekki, eli 7. Huomenna kun Mäkärä vielä epäonnistuu ja korjaat ennustees siihen seittemään, niin aletaan samoilla linjoilla olemaan. Toki pienenä erona se, että ite osasin sen jo ennen kisojen alkamista kertoa.

Erittäin mukava huomata myös, että nostit Hirvosen mahollisen jymypaukun esille. Siitäkin ite puhuin jo ennen kisoja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini