Porttila TV

Norjalaisilla käsittämätön määrä astmalääkkeitä

Keskiviikko 7.2.2018 klo 16:46 - Jari Porttila


Juuri ennen Etelä-Korean talviolympialaisten alkua paljastui, että Norjan olympiakomitea, olympiatoppen, on rahdannut uskomattoman määrän astmalääkettä Koreaan.

Kun Suomen ja Ruotsin joukkueet, jotka vastaavat kooltaan norjalaisten joukkuetta, on tuonut Koreaan 10 inhalaattoria, toivat norjalaiset niitä 43. Kaikkiaan norjalaiset ovat tuoneet kisapaikalla 6000 annosta astmalääkettä.

Määrä on käsittämättömän suuri, jos sillä on vain tarkoitus hoitaa astman oireita. Toisaalta, jos astmalääkkeiden avulla on tarkoitus ratkaista kultamitalien kohtaloita, määrä on varmasti sopiva.

Norjassahan on tapana lääkitä myös terveitä urheilijoita, varmuuden vuoksi. Tutkimuksissa on todettu, että kun terveille, tai sairaille urheilijoille annetaan normaalia selvästi suurempia määriä astmalääkitystä, vaikuttaa se elimistöön kuin kielletyt doping-aineet. Norjalaiset ovat tutkineet tarkoin kuinka paljon keuhkoja on "avattava" lääkkeillä ennen suoritusta, jotta urheilija pystyisi siirtämään lihaksiin tulevan maitohapposyöksyn myöhäisemmäksi.

Jos olette ihmetelleet kuinka norjalaishiihtäjät pystyvät "juoksemaan" karkuun vastustajiltaan kesken kisan, niin nyt tiedätte syyn.

On siis turha väittää, ettei astmalääkkeestä olisi hyötyä, kun sitä nautitaan ylettömän suuria määriä. Olen itse nähnyt norjalaisten "tankkauksen" huoltoautossa ennen maailmancupin kisoja, joten tiedän mistä kirjoitan. Sitä en tiedä, onko Marit Björgenillä ja Therese Johaugilla diagnisoitu astma, mutta ainakin he saivat juuri ennen kisaa astmahoitoa.

 Norjalaisten röyhkeydestä kertoo kaiken se, että Martin Jonsrud Sundbyn "astmakärystä" huolimatta he puljaavat yhä lääkkeidensä kanssa, aivan kun mitään ei olisi tapahtunut. Tilannehan on sama, kuin jos suomalaiset kanniskelisivat yhä hemohessiä kisapaikoille. Tuntuu erikoiselta, ettei norjalaisia häiritse tippaakaan se kohu, joka Sundbyn kärystä nousi.

Sundby ei doping-tuomionsa jälkeen ole saanut suksiaan enää entiseen loistoon ja huulirasva-tuomion jälkeen myös norjan naiset ovat pudonneet tavallisten kuolevaisten kastiin. Johannes Klabota lukuun ottamatta kaikki norjalaiset ovat olleet inhimillisellä tasolla tämän kauden.

En tiedä, onko Klabolla todettu astma ja saako hän hoitoa sairauteen vai terveenä "ehkäisevää" hoitoa, mutta jos olisin Etelä-Koreassa, pistäisin norjan valmennusjohdon asiasta tiukoille. Pohjoismaissa on nyt uutisoitu siitä, että norjalaisilla on Koreassa mukana "rekkalasteittain" lääkkeitä, mutta jääkö uutisen taustojen kaivaminen taas ruotsalaisten harteille?

Ruotsin SVT:n toimittaja Hasse Svens on kaivanut norjalaisten hiihtäjien epäilyttäviä veriarvoja ja tänään illalla SVT esittää dokumentin asiasta. Tuleeko siinä esiin uusia nimiä, sitä Hasse ei suostunut kertomaan etukäteen. 


Kommentit

7.2.2018 21:08  Lallukka on Syytön!

HYVÄ JARI! NYT ON ASIAA!

Erityisesti tykkäsin tuosta kappaleesta, jossa vertasit Norskien astmalääke-puljailua siihen, että Suomalaiset alkaisi kanniskelemaan hessiä kisakylään. Juuri näinhän se on, kun sitä miettii.

7.2.2018 22:05  A.V.V

Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, että nyt on Jari vahvaa tekemistä! Erittäin hyvä kirjoitus ja täyttä asiaa. Toivotaan todella että paikalla olevat suomalaistoimittajat laittavat norskit tiukille mikrofonin edessä. Jos mitään ei painokkaasti kysytä ja selvitystä vaadita, niin tämänkin asian norskit tulevat vaikenemaan kuoliaaksi. Nythän perustelu järjettömälle lääkemäärälle oli se, että norskit varautuvat lääkitsemään kaikki kisajoukkueen toimitsijatkin. Heikot keuhkot tuntuu olevan siis norjalaisten kansallistauti.

8.2.2018 11:34  Jarin fani

Jari on aivan liekeissä. Hyvä kun joku uskaltaa kertoa totuuden avoimesti. Pistä norskit tiukoille siellä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini