Porttila TV

Harkimo ja Johaug

Torstai 14.9.2017 klo 19:39 - Jari Porttila


Hjallis Harkimon johtama työryhmä sai sitten vuoden mietiskelyn jälkeen aikaiseksi selonteon, jossa todettiin että seuraavaksi liikunnan tilaa tarvitaan määrittämään parlamentaarinen työryhmä.

Näinhän ne urheilun ja liikunnan ongelmat, siis rahoitusongelmat ratkeavat, perustetaan työryhmä työryhmän perään. No sarkasmi sikseen.

Kun Hjallis nimitettiin työryhmän vetäjäksi olivat odotukset suuret, pystyisikö suorapuheinen Hjallis siihen mihin kukaan ei aikaisemmin ole pystynyt, järkiperäistämään yhdistysten sekamelskassa rypevän urheiluliikkeen ja sitä kautta ohjaamaan tukirahat toiminnan, eikä rakenteiden tukemiseen.

Ei pystynyt, vaikka alussa Hjallis sitä lupailikin.

Jotain saatiin sentään aikaan. Ehkä merkittävin ehdotus on 45 miljoonan rahaston perustaminen, josta tuettaisiin vuosittain 2-3 miljoonalla huippu-urheilijoita. Valtio pistäisi likoon 30 miljoonaa ja Olympiakomitea keräisi siihen 15 miljoonaa.

Rahaston pitäisi sitten sijoittaa tuo pääoma järkevästi, niin järkevästi, että sen tuotto olisi 5 prosenttia vuodessa. Pankkien korot ovat nollassa, joten raha pitäisi tehdä sijoittamalla. Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio toimii Ilmarisen toimitusjohtajana. Eläkevakuutusyhtiö hallinnoi Suomen valtion budjetin kokoista sijoitusomaisuutta, viimeisen 20 vuoden aikana sen sijoitusasiantuntijat ovat saaneet pääomalle keskimäärin 4,2 prosentin tuoton, joten Hjalliksen ajatus on täysin mahdollinen.

Toivotaan, että asia etenee nopeasti.

x x x x x x x

Norjassa kohistaan jälleen Therese Johaugin doping-pannasta. Johaug osallistui yhdessä Marit Björgenin kanssa yhden sponsorin juhlatilaisuuteen, jossa juuri Johaug ja Björgen olivat pääosassa. Johaugin näyttää olevan vaikea ymmärtää, että hän on todellakin saanut kilpailukiellon anabolisten steroidien käytöstä. Se on ehkä jopa ymmärrettävää, mutta se että Norjan hiihtoliitto ei sitä tajua on jo huolestuttavaa.

Norjan hiihtoliiton olisi nyt ymmärrettävä, että samalla kun CAS korotti Johaugin saamaa rangaistusta, se näpäytti myös kovalla kädellä Norjan hiihtoliittoa, joka olisi ollut valmis painamaan doping-rikkeen villaisella. Käytöksellään Norjan hiihtoliitto vahvistaa vain sitä käsitystä, jonka mukaan norjalaiset luulevat voivansa tehdä kansainvälisessä hiihtoyhteisössä mitä vaan, säännöistä piittaamatta.

Moiseen käytökseen ei edes norjalaisilla ole varaa.

 


Kommentit

14.9.2017 20:41  Lallukka on Syytön!

Pystykkö Jari vahvistaa oliko tässä kaikki, mitä tulet case Johaugista kommentoimaan? Pakko tämä on suurena pettymyksenä ottaa, ku minkäänlaista tutkivaa journalismia ei ole tehty, vaan menty sieltä missä aita matalin.

Mielenkiintoista olisi ollut mm. kuulla mielipiteitäsi CAS:n oikeudenkäynnin kulusta ja etenki siitä, miten ihmeessä huulirasvahöpinät läpi meni.

Hjalliksen rahaston tuottoon liittyen pystyn jonkin verran työeläkevakuutusalaa tuntevana vahvistaa, että tod.näk. pääomantuotot tulevat olemaan jopa reippaasti yli 5%. Vaikkakin työeläkevakuutusyhtiöillä on erittäin pätevät sijoitusasiantuntijat, niin alalla vallitsee erittäin tarkka valtio johtoinen lainsäädäntö, joka rajaa sijoittamismahdollisuuksia.

14.9.2017 22:59  Jari Porttila

Pahoittelen sitä, että kesä on mennyt vain muutamalla blogilla. Kirjoitin koko kesän kirjaa suomalaisista olympiavoittajista, sain kirjan valmiiksi viikko sitten ja nyt keskitytään taas päivittäisiin urheiluasoihin. Blogien tahti tiivistyy ja vielä tämän vuoden aikana tulee jotain mullistavaa uutta, siitä lisää myöhemmin.PS kirja ilmestyy lokakuun lopulla.Jari Porttila

15.9.2017 6:41  Lallukka on Syytön!

Ok. Kuulostaa lupaavalta, sekä kirja-, että mullistavat uutuudet. Jopa toiveita tässä hivenen herää, että oisikko sittenki saanu jotain norskien dopingmafiasta selville.

Pystykkö muuten vahvistaa ookko Karpaasin käryn jälkeen muita kirjoja kirjottanut? Nopealla aikataululla kyllä Karpaasin käryn kasaan saitte ja ennen kaikkea oikein hyvä teos.

15.9.2017 6:50  Lallukka on Syytön!

Pystysikkö vielä siinä samalla kirjaprojektistas vahvistaa, että ookko saannu muka Lajus Samppaa haastateltua kirjaan? Kannessa näkyi ainakin ko. herran nimi. Millään en jaksa uskoa, että Samppa on urheiluun liittyvää haastattelua antanu. Pakko kai se on vähistä rahoista ostaa, jos Sampan muistelot oot kirjaas saannu.

15.9.2017 16:30  Jari Porttila

Uudessa Kirjassani, kustantaja Docendo, on Samppa Lajusen erikoishaastattelu. Tiettävästi ensimmäinen kerta kun hän puhuu avoimesti urastaan, sen vaiheista ja voitoistaan sitten lopettamisensa. Oli upeaa kokea asiat uudestaan hänen kauttaan, toivottavasti onnistuin välittämään sen tunnelman myös kirjan sivuille.
Jari Porttila

18.9.2017 21:39  Lallukka on Syytön!

Ohhoh, vahvaa tekemistä. Kyllä pittäis näillä näytöillä Porttilan nimi Urheilugaalan Journalismiteko palkinnonsaaja ehdokkaaks nostaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini