Porttila TV

Löytääkö Bolt voittajansa?

Lauantai 5.8.2017 klo 20:07 - Jari Porttila


Lauantai-illan kuuma kysymys Lontoon illassa on se, päättääkö Usain Bolt uransa 100 metrin maailmanmestaruuteen?
Bolt näytti Monacon Timanttiliigan kisassa, että vauhti on löytymässä. Lontoon alkuerissä meno oli juuri sellaista, kun se alkuerissä on ollut. Bolt otti lähdön varman päälle, alkukiihdytys oli kankea, mutta 60-80 metrin välin hän tuli sen verran kovaa, että pystyi laskettelemaan maaliin kevyesti.
Välierät kertovat jo paljon enemmän siitä, mihin Bolt voi kisoissa yltää, sillä Boltin erässä juoksee toinen hänen kovista haastajista, Christian Coleman.
Vasta 19-vuotias amerikkalainen juoksi kesäkuun alussa ennätyksensä 9,82. Yhdysvaltojen mestaruuskisojen jälkeen hän ei lähtenyt Euroopan kiertueelle, vaan keskittyi harjoittelemaan. Alkuerissä syntyi jo aika 10,01, joten kuntonsa puolesta Coleman on valmis haastamaan Boltin ja kun ensimmäinen kohtaaminen tapahtuu jo välierissä, saattaa silloin rapista myös nuorukaisen Boltia kohtaan tuntema kunnioitus ja kisajännitys.
Toinen Boltin uhkaaja tulee myös Yhdysvalloista. Justin Gatlin ei ole ollut tänä vuonna terävimmässä iskussaan, mutta myös hän on kova arvokisajuoksija. Gatlinin taustalta tosin löytyy myös pitkä doping-tuomio, mutta sen jälkeen hän on juossut tiukasti testattuna ennätyksensä. Gatlin voitti muutama vuosi sitten Roomassa Boltin, joten hän on niitä harvoja juoksijoita, joka on kukistanut jamaikalaisen radalla.
MM-finaalissa on kuitenkin paineet, joista selviävät vain kovapäisimmät, kysykää vaikka Asafa Powelilta. Bolt tietää kuinka paineita käsitellään, Gatlinkin osaa niitä käsitellä, ainakin kovakuntoisena. Coleman tuskin vielä edes tietää, mitä menestyspaineet ovat.
Olisi hienoa nähdä Bolt juhlimassa uransa päätöstä maailmanmestarina, toisaalta en panisi pahaksi, vaikka Coleman tulisi ja kaataisi mestarin tämän viimeisessä henkilökohtaisessa arvokisastartissa.
MM-kisojen suomalaissuoritukset ovat olleet jokseenkin odotettuja. Kristiina Mäkelä venyi 3-loikan karsinnassa kauden parhaaseensa, se on arvokisoissa hyvä suoritus.
Arttu Pajulahden esitys pituudessa oli alle hänen oman tulostasonsa, samoin Minna Nikkasen seipäässä. Kummaltakaan ei odotettu finaalipaikkaa, mutta tulosten olisi toki pitänyt olla MM-näyttämöllä kovempia.
Suomalaisten onnistumisprosentti on tällä hetkellä 33%, eli juuri tilastollinen todennänöisyys.


Kommentit

5.8.2017 20:12  Lallukka on Syytön!

Itekki tiiät, että voittoaika tulee olemaan 9,86 ja Boltti poistuu mestarina areenalta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini