Porttila TV

Leijonilla edessä jyrkkä nousu

Lauantai 6.5.2017 klo 19:58 - Jari Porttila


Leijonien avauspeli Valko-Venäjää vastaan tuotti juuri sen mitä odotettiin, voiton. Harmi vain, että esitys jätti paljon enemmän kysymyksiä, kuin antoi vastauksia.
Jos leijonien peliä vertaa perjantain myöhäisotteluun Kanadan ja Tshekin välillä, niin ero lohkon suosikkeihin on musertavan kova. On pakko todeta, että leijonilla on jyrkkä nousu edessä, jos joukkue aikoo olla lohkossaan kahden parhaan joukossa.
Tshekki jatkoi pyöritystä Valko-Venäjää vastaan, joukkue pelaa aivan eri tasolla kuin leijonat ja kun Kanadan huipputähdet ovat yhtä kuumia, näyttää turnaus suomalaisin silmin vaikealta.
Jos leijonat ei ole lohkossaan kahden parhaan joukossa, tulee vastaan puolivälierissä Saksan lohkon ykkönen tai kakkonen, käytännössä siis Ruotsi tai Venäjä. Ja kun nekin ovat saaneet kasaan joukkueen, josta Lauri Marjamäki vain uneksi, niin huh huh.
Ei kuitenkaan mennä asioiden edelle. Leijonien on ensin selvitettävä tiensä neljän parhaan joukkoon, eikä sekään ole vain ilmoitusasia.
Jatkossa joukkueen olisi pelattava samalla tasolla kuin avausottelun ensimmäiset 10 minuuttia. Silloin luistin kulki ja jokainen antoi jäälle kaikkensa. Niinhän sitä pitäisi pelata aina kun jäälle mennään, mutta jostain syystä viimeiset 50 minuuttia leijonat pelasi kuin hidastettuina. Siihen ei jatkossa ole varaa.
Voittanutta joukkuetta ei yleensä vaihdeta, tämä taitaa tietää sitä, että Jesse Puljujärvi istuu yhä penkinpäässä myös Ranska-ottelussa.
Lauri Marjamäki suututti lehtitietojen mukaan World cupissa jo osan NHL-pelaajista ja se näkyi kuulemma kieltäytymisaaltona MM-kisoihin. En ihmettelisi, jos Puljujärven saama kohtelu kertaantuisi jatkossa niin, että kevään kisat eivät kiinnosta enää valtaosaa ammattilaisista.
Se olisi todella ikävää, sillä kuten on nyt nähty, leijonat tarvitsee kaikkia pelaajia, jos halutaan menestyä MM-kisoissa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini