Porttila TV

Miksi Puljua istutetaan penkillä?

Torstai 4.5.2017 klo 18:16 - Jari Porttila


 

Jääkiekon MM-kisat eivät ole vielä alkaneetkaan ja Suomen joukkueessa kuohuu jo kunnolla. Päävalmentaja Lauri Marjamäki päätti pistää Jesse Puljujärven ylimääräiseksi hyökkääjäksi ennen avausottelua, moni kysyy nyt miksi?
Marjamäki tuntee Puljun hyvin Kärppä ajoiltaan, joten kun hän pyysi Puljujärveä mukaan leijoniin vaikean ammattilaisvuoden jälkeen, uskoi moni, että Late tietää mitä tekee.
Puljulle oli julkisuudessa olleiden tietojen mukaan luvattu tietty rooli, eli paikka ykkös- tai kakkosketjussa ja ylivoimassa, eli juuri ne roolit, joissa hän parhaiten viihtyy ja tekee tulosta.
Kaikki oli siis hyvin kun Pulju palasi rapakon takaa Leijoniin Tshekin EHT-turnaukseen. Mutta kun Puljun tykki ja luistin olivat aikaeron ja matkustelun takia ruosteessa niissä peleissä, niin Marjamäen ajatukset muuttuivat. Hän päättikin heittää sunnuntaina 19-vuotta täyttävän Puljun suoraan rekan alle, pudottamalla Puljun pelaavasta miehistöstä.
Oliko tämä viisaan valmentajan oiva veto, jotta Puljusta saataisiin irti sitä samaa, kuin reilu vuosi sitten nuorten MM-kisoissa? Vai painoiko Late paniikkinappulaa saatuaan joukkueensa nimilistan vuoksi paljon kuraa niskaan jo ennen ensimmäistäkään MM-ottelua?
Puljujärvi ei tehnyt samanlaista läpimurtoa NHL-jäille kuin Patrik Laine tai Sebastian Aho. Mutta eipä Pulju saanut Edmontonissa samanlaisia mahdollisuuksiakaan, vaikka pelasi 28 ottelua (1+7). AHLssä Pulju pelasi 39 ottelua tehden 12 maalia ja antaen 16 maalisyöttöä.
Kaikki ja etenkin Marjamäki kyllä tietävät Puljun potentiaalin. Hän on juuri sellainen maalintekijä, joita seuraavien viikkojen aikana Leijonista taas etsitään. Miksi häntä ei siis ajeta heti sisään turnaukseen ja anneta hänelle peliaikaa, vastuuta ja ennen kaikkea luottoa?
Kun nuorelta pelaajalta vedetään koko ajan mattoa luistinten alta, näkyy se varmasti myös itseluottamuksessa. Nyt Marjamäellä olisi ollut tuhannen taalan paikka näyttää kyntensä valmentajana, jolle tuloksen lisäksi merkitsisi jotain myös pelaajan kehityksen turvaaminen. Sillä siitähän nuorten pelaajien kohdalla on paljolti kyse, tukemisesta juuri silloin, kun kaikki näyttää ja on vaikeaa.
Vai kummitteleeko taustalla jääkiekkoliiton antamat pikapotkut Jukka Rautakorvelle nuorten MM-kisoissa. Ohjaako valmennusta nyt vain ajatus tuloksesta?
Ymmärrän yhä paremmin valmentajayhdistyksen Erkka Westerlundin kovasanaista ulostuloa Rautakorven potkujen jälkeen. Ei lähtökohta nuorten pelaajien, jollaiseksi Puljujärven luokittelen, kohdalla voi olla tulos tai ulos periaate.


Kommentit

4.5.2017 21:29  Lallukka on Syytön!

Pystykkö Jari vitutuksen vahvistaa, kun tällaisen mouhuamisen jälkeen Puljun nimi ilmeisesti sittenki kokoonpanosta löytyy?

Senki voisit samalla vahvistaa, että kuka on tukkinut suus Norskien douppinki-hommiin liittyen? Turhauttavaa päivästä toiseen käyä näillä sivuilla vain todetakseen, että vieläkään et oo saanu läpimurtoas Norskien doping-mafiasta tehtyä.

5.5.2017 15:29  Jari Porttila

Pulju on valitettavasti MM-avauksessa se mailantuppea pureksiva 13 hyökkääjä. Toivottavasti saa jääaikaa sunnuntaina, synttäripäivänsä kunniaksi.
JP

5.5.2017 17:42  Lallukka on Syytön!

Näinpä olikin, ammattimies on ammattimies!

Pystykkö sitä vahvistaa, että aiokko Johauggin tappaukseen vielä erillisellä ploki-päivityksellä kantaa ottaa?

6.5.2017 12:28  Jari Porttila

Palaan Johaug doping-caseen myöhemmin.
JP


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini