Porttila TV

Sapelinkalistelua viestipaikoista

Maanantai 23.1.2017 klo 16:48 - Jari Porttila


Lahden MM-kisoihin on aikaa enää kuukausi ja kisakuume nousee kulisseissa. Kovinta vääntöä valmentajien keskuudessa käydään juuri nyt miesten ja naisten viestijoukkueen paikoista.

Näkyvimmän roolin tässä "leikissä" otti viikonloppuna MTV:n hiihtokommentaattorina toimiva Toni Roponen, joka käytti tilaisuutta hyväkseen ja ehdotti, että Krista Pärmäkoski hiihtäisikin perinteisen osuuden, koska häntä tarvitaan siellä.

Hiihtäjälegenda Jari Isometsä tyrmäsi Ilta-Sanomissa tuoreeltaan Roposen ehdotuksen, Isometsä näki aivan oikein siinä "ketunhäntää kainalossa", koska Pärmäkosken siirtäminen avaisi paikan viestijoukkueessa Roposen vaimolle Riitta-Liisa Roposelle.

Tässä ovatkin naisten viestijoukkueen spekulaation ääripäät. Muuttujia on toki paljon, niin kuin varteenotettavia hiihtäjiäkin. Perinteisen kahdelle osuudelle ovat tyrkyllä Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen, noin lähtökohtaisesti. Vapaan kahdelle osuudelle taas Krista Pärmäkoski, Laura Mononen, Riitta-Liisa Roponen ja Kaisa Mäkäräinen.

Tämä merkitsee sitä, että yksi kokenut pertsan ja vapaan murtomaahiihtäjä jää kotikisoissa vaille viestipaikkaa. Kaikki haluavat mukaan joukkueeseen, joten Reijo Jylhällä on tavallaan positiivinen ongelma, kun hän joutuu valitsemaan kuudesta hyvästä neljä parasta.

Millä perusteella valinnat sitten tehdään? Pitäisi tehdä tulosten pohjalta, vaikka paineet Jylhää kohtaan ovatkin kovat, siitä esimerkkinä käy Toni Roposen "ehdotus".

Tässä vaiheessa on selvää vain se, että juuri mikään ei ole vielä selvää. Kaikki perinteisen hiihtäjämme ovat olleet alkukaudesta alisuorittajia, joten valmennusjohdon on pakko odottaa lisänäyttöjä kaikilta. Onkin varsin todennäköistä, että valinta tehdään vasta kesken MM-kisojen.

Vapaan puolella Pärmäkoski on ilman muuta varma ankkuri ja ihmeitä pitää tapahtua, jos Mononen menettäisi paikkansa. Luu on siis jäämässä Roposen käteen, jos hän ei verry selkäongelmiensa jälkeen huippuvireeseen ennen viestiä. Uskon, että valinta tälläkin puolella tehdään vasta Lahdessa.

Sitten Jylhällä on vielä varastossa kortti nimeltä Mäkäräinen. Jos Monosen ja Roposen kunnossa tapahtuisi selkeää laskua, johon kukaan ei usko, niin silloin voitaisiin huutaa Kaisa apuun.

Miesten puolella tilanne on oikeastaan aika selkeä. Perinteisen hiihtävät Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen, vapaan Lari Lehtonen ja Matti Heikkinen. Näyttöjä voivat toki muutkin antaa, mutta niiden on oltava todella kovia, jotta tästä nelikosta joku vaihtuu. Lähinnä katseet kohdistuvat Perttu Hyväriseen ja Ristomatti Hakolaan.

Suomella on mitalisaumat niin naisissa kuin miehissä, mutta se vaatii tietenkin kaikilta täydellistä onnistumista. Aika monessa viestissä juuri Lahden MM-maastoissa näin on kotiyleisön edessä myös käynyt.

Mitä sitten tulee siihen Roposen ehdotukseen siirtää Pärmäkoski perinteisen osuudelle, pois ankkurin paikalta?

Kuolleena syntynyt ajatus. Miettikääpä millaisen signaalin se antaisi koko joukkueelle, jos normaalisti ankkurina hiihtävä Krista siirrettäisiinkin toiselle osuudelle. Juuri niin, kädet nostettaisiin pystyyn jo ennen starttia.


Kommentit

26.1.2017 0:31  Lallukka on syytön!

Millähän näytöillä Oikku ois pääsemässä viestijoukkueeseen? Täysin käsittämätöntä on, että Oikulle vielä ovea auki pietään. Tai kyllähän sen tavallaan ymmärtää, kun Jylhän Repe sattuu Oikun henkilökohtanen valmentaja olemaan. Hivenen pettynyt olen, että sitä seikkaa et spekulaatioissas esiin nostanut.

Todellakin toivon, että Repe ei mm-Falunin kaltaiseen housuihin paskomiseen sorru ja siirrä vastuuta valinnoista joukkueella. Falunissahan Repe piti joukkueen sisällä kaveriäänestyksen ja Kyllöltä ryöstettiin siinä varma mitali. Kunnon puolesta olisi ehottomasti joukkueeseen kuulunut, mutta kun nyt sattui vaan sanomaan Sarasoja-Liljasta pahasti.

Ropos Toni on jo pitkään käyny mtv3:n suosiollisella avustuksella sotaa Kyllöä vastaan. Saatanan härskiä toimintaa se on ja pyrkii sillä vain ja ainuastaan siihen, että oma akka viestijoukkueeseen pääsis.

ps. Mielenkiinnolla oottelen ploki-päivitystäs Johaugin oikeuvenkäynnistä. On siinä saatana ison luokan sirkusesitys pellejen kanssa. Vain syyttäjä puuttuu. Näin hienosti ku ois osattu hoitaa homma Lahen tappauksen jälkeenki, niin Mylly ois tuonu Suomelle vielä kultaa ja kunniaa Salt Lake Citystä ja ois edelleenki ennen kaikkea Elossa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini